Referat

Referat: Lilla Tjärby IK - Kungsbacka IF

Lilla Tjärby IK - Kungsbacka IF 0-3 (0-0)
En fin grön gräsmatta var en bra förutsättning för en bra fotbollsmatch.

När drygt 10 minuter hade spelats av matchen så hade KIF redan skapat fyra bra lägen att spräcka målnollan. Efter 20 minuter skapade Tjärby sin första målchans men skottet gick en bit över. Den matchbilden präglade i princip hela första halvlek. Den bästa målchansen fick Lilla Tjärby på en bjudning i minut 20. Ett missförstånd mellan målvakt och försvarare gjorde att Tjärbys anfallare fick tag på bollen men skottet träffade stolpen. Med det spelövertaget som KIF hade i första halvlek så hängde ett mål verkligen i luften.
I början av andra halvlek så hade Edvig två bra lägen men i 60 minuten så var avslutet kliniskt. Yobel spelar fram Edvig som med ett hårt avslut gör 0-1. Yobel spelar också fram Omar några minuter senare men det avslutet går strax utanför. I minut 70 är det Yobels tur att hitta målet. En aldeles för lös passning snappar Kairous upp och serverar Yobel bollen. Ett avslut likt Edvigs som är otagbart för Tjärby-målvakten. 0-2
Förutom någon hörna så var det mesta av spelet förlagt till Lilla Tjärbys planhalva. I minut 83 så blir det ett missförstånd till mellan mittback och målvakt. Det gör att bollen hamnar på fötterna hos en Tjärby-spelare. Innan han får kontroll på bollen så har Valter hunnit i position så avslutet går utanför. Bra gjort av Valter som verkligen var förtjänt av att hålla nollan. I 87 minuten kommer en spelsugen Filip Barrdahl in. Han visade omgående prov på sin snabbhet och några minuter senare så kommer han loss på högerkanten. Utanför straffområdet, några meter från kortlinjen, spelar han in till Yobel som lurar målvakten finurligt och rullar in 0-3

Nu väntar träning i veckan innan det blir derby mot Lerkils IF på Ledets IP på fredag.